Начин на приготвяне
Нарежете гъбите на филийки. Сложете ги в тиган със загрят зехтин.
Добавете нарязания лук, овкусете с щипка черен пипер и сол. Налейте чашка вода.
Задушете, докато остане на мазнина.
В купа сложете каймата. Добавете пресована скилидка чесън, 30 г. настърган пармезан, щипка черен пипер, намокрената и изстискана от водата натрошена филия хляб, щипка магданоз, 1 яйце.
Омесете добре каймата. Оставете я да престои един час.
Намаслете парче хартия за печене. Върху него разстелете каймата на голям правоъгълник.
В средата на редичка изсипете гъбената плънка. С помощта на хартията завийте на руло.
Намажете рулото от кайма с разбит белтък и посипете с галета. Сложете рулото в тава, полейте го с чашка зехтин и изпечете на 170°C в предварително загрята фурна за около един час.
Това руло от кайма с гъби и лук е чудесно с гарнитура от печени картофи с розмарин и чесън.
Да ви е сладко!