Картофени гнезда с пилешко

Мария СимоваМария СимоваГуру113058106714
02/10/2019
"Само добавете една свежа салата към тези картофени гнезда и яденето е готово "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 741
  • Преглеждания за месеца2740
  • Преглеждания за седмицата1812
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите и ги направете на картофено пюре, добавете яйцето, сол на вкус и брашното, разбъркайте и оставете да се охлади.

Нарежете лука на ситно, запържете го в малко олио до прозрачен цвят. Добавете ситно нарязаните пилешко филе, чесъна и черен пипер на вкус, запържете до златист цвят.

Прибавете соевия сос и оставете да поври, докато се изпари.

Постелете тава с хартия за печене и я намажете с малко масло, с лъжица оформете 4 или 5 картофени гнезда.

Разпределете месото по гнездата и поръсете с настърган кашкавал.

Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса и печете картофените гнезда с пилешко за около 25 – 30 минути, сервирайте със салата според сезона.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар