Начин на приготвяне
Сварете картофите и ги направете на картофено пюре, добавете яйцето, сол на вкус и брашното, разбъркайте и оставете да се охлади.
Нарежете лука на ситно, запържете го в малко олио до прозрачен цвят. Добавете ситно нарязаните пилешко филе, чесъна и черен пипер на вкус, запържете до златист цвят.
Прибавете соевия сос и оставете да поври, докато се изпари.
Постелете тава с хартия за печене и я намажете с малко масло, с лъжица оформете 4 или 5 картофени гнезда.
Разпределете месото по гнездата и поръсете с настърган кашкавал.
Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса и печете картофените гнезда с пилешко за около 25 – 30 минути, сервирайте със салата според сезона.