Лазаня с гъби и орехи

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак209292101
02/10/2019
"Пленителна лазаня със завладяващ аромат и вкус, който никога няма да забравите "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо188
  • Преглеждания за месеца187
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган загрейте една кафяна чашка зехтин. Запържете ситно нарязана половин глава лук и скилидка чесън.

Добавете нарязаните на филийки гъби, подправете с щипка сух или пресен риган, щипка черен пипер, налейте чашка зеленчуков бульон и задушете до омекване на гъбите.

Направете Бешамела: разтопете в тенджерка кравето масло, запържете две супени лъжици брашно, налейте прясното мляко и сварете до гъстота на рядка боза. Подправете готовия Бешамел с щипка индийско орехче.

Кипнете вода с една супена лъжица сол. Бланширайте една по една корите за лазаня според указанието на опаковката.

В тава изсипете няколко лъжици Бешамел. Сложете кора, отгоре сипете от задушените гъби, поръсете със смлени орехи, сложете парчета моцарела и щипка настърган пармезан. Полейте с 1-2 с.л. Бешамел и отново сложете кора, плънка и така, докато свършите продуктите.

Отгоре завършете лазанята с Бешамел и поръсена с настърган пармезан.

Нарежете лазанята с гъби. Изпечете на 200 гр в предварително загрята фурна с вентилатор до приятен загар.

Сервирайте лазанята с гъби и орехи топла и украсена с цели орехови ядки!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар