Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с гъби и орехи

Лазаня с гъби и орехи

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Лазаня с гъби и орехи
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Пленителна лазаня със завладяващ аромат и вкус, който никога няма да забравите"

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 5 бр. пресни по възможност
  • гъби - 250 г
  • моцарела - 150 г
  • орехови ядки - 100 г
  • пармезан - 40 г настърган
  • чесън - 1 скилидка
  • лук - 1/2 глава
  • риган - щипка
  • черен пипер - щипка
  • зехтин
  • зеленчуков бульон - 1 к.ч.
  • за бешамела
  • прясно мляко - 350 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 50 г краве
  • индийско орехче - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган загрейте една кафяна чашка зехтин. Запържете ситно нарязана половин глава лук и скилидка чесън.

Добавете нарязаните на филийки гъби, подправете с щипка сух или пресен риган, щипка черен пипер, налейте чашка зеленчуков бульон и задушете до омекване на гъбите.

Направете Бешамела: разтопете в тенджерка кравето масло, запържете две супени лъжици брашно, налейте прясното мляко и сварете до гъстота на рядка боза. Подправете готовия Бешамел с щипка индийско орехче.

Кипнете вода с една супена лъжица сол. Бланширайте една по една корите за лазаня според указанието на опаковката.

В тава изсипете няколко лъжици Бешамел. Сложете кора, отгоре сипете от задушените гъби, поръсете със смлени орехи, сложете парчета моцарела и щипка настърган пармезан. Полейте с 1-2 с.л. Бешамел и отново сложете кора, плънка и така, докато свършите продуктите.

Отгоре завършете лазанята с Бешамел и поръсена с настърган пармезан.

Нарежете лазанята с гъби. Изпечете на 200 гр в предварително загрята фурна с вентилатор до приятен загар.

Сервирайте лазанята с гъби и орехи топла и украсена с цели орехови ядки!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: