Начин на приготвяне
В тиган загрейте една кафяна чашка зехтин. Запържете ситно нарязана половин глава лук и скилидка чесън.
Добавете нарязаните на филийки гъби, подправете с щипка сух или пресен риган, щипка черен пипер, налейте чашка зеленчуков бульон и задушете до омекване на гъбите.
Направете Бешамела: разтопете в тенджерка кравето масло, запържете две супени лъжици брашно, налейте прясното мляко и сварете до гъстота на рядка боза. Подправете готовия Бешамел с щипка индийско орехче.
Кипнете вода с една супена лъжица сол. Бланширайте една по една корите за лазаня според указанието на опаковката.
В тава изсипете няколко лъжици Бешамел. Сложете кора, отгоре сипете от задушените гъби, поръсете със смлени орехи, сложете парчета моцарела и щипка настърган пармезан. Полейте с 1-2 с.л. Бешамел и отново сложете кора, плънка и така, докато свършите продуктите.
Отгоре завършете лазанята с Бешамел и поръсена с настърган пармезан.
Нарежете лазанята с гъби. Изпечете на 200 гр в предварително загрята фурна с вентилатор до приятен загар.
Сервирайте лазанята с гъби и орехи топла и украсена с цели орехови ядки!
Да ви е сладко!