Миланска супа

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
947
124
230
29/06/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене55 мин.
Общо75 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 048
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Боба се накисва от предната вечер в студена вода. На сутринта водата се изхвърля, а фасула се изплаква.

Кромида, бекона и шунката се нарязват на малки парченца, след което се запържват за няколко минути сгорещеното масло. Щом омекне лука добавяме отцедения боб и граха и също ги запържваме за кратко. Наливаме месния бульон и изчакваме да кипне.

Намаляваме огъня и варим 30-35 минути на умерен огън. Прибавяме останалите зеленчуци без доматите, които сме нарязали на ситно, овкусяваме със сол, черен пипер и дафинов лист и варим супата още поне 25 минути.

10 минути преди да свалим от огъня добавяме и обелените и ситно нарязани домати и доваряваме.

Ястието се поднася наръсено с настърган кашкавал и пресен босилек.

Тенджера под налягане 7л
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Тенджера под налягане 7л
39.99 лв.
Виж ››

Във всяка кухня трябва да има една тенджера под налягане, защото с нея готвенето е по-бързо, по-лесно и по-здравословно. Редица предимства, с които всеки иска да разполага, събрани в един кухненски съд - тенджера под налягане.

Рейтинг

5 2
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар