Печено агнешко задно бутче с ориз на фурна

03/10/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо467
  • Преглеждания за месеца467
  • Преглеждания за седмицата36
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте агнешкото бутче и го сложете в тенджера с вода. Сложете сол и варете до готовност (в моя случай в тенджера под налягане за половин час беше идеално сварено).

Изчистете и обелете лука. Нарежете го на дребно. Обелете гъбите и ги разрежете на 4 части. В тиган загрейте 6 с.л олио. Добавете лука и запържете. Сложете гъбите. Запържете и тях.

Добавете ориза, който предварително сте измили. Пържете го прозрачност. Прехвърлете в тавичка.

Сложете бутчето и налейте бульона. Добавете подправките. Загрейте фурната на 200 градуса и печете до готовност на ориза.

Извадете го малко преди да е извряла всичката течност, за да не остава сух. Сервирайте веднага!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мария
Мария
06.10.2019 12:14
Става вкусно и със свинско.
1
0