Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Печено агнешко задно бутче с ориз на фурна

Печено агнешко задно бутче с ориз на фурна

Печено агнешко задно бутче с ориз на фурна3 / 3
03/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Печеното агнешко е от онези ястия, които са актуални по всяко време на годината"

Необходими Продукти

  • агнешко бутче - 1 бр. задно бутче
  • гъби - 300 г
  • лук - 3 бр.
  • ориз - 2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • джоджен
  • бульон - 6 ч.ч. от бутчето
  • дафинов лист - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте агнешкото бутче и го сложете в тенджера с вода. Сложете сол и варете до готовност (в моя случай в тенджера под налягане за половин час беше идеално сварено).

Изчистете и обелете лука. Нарежете го на дребно. Обелете гъбите и ги разрежете на 4 части. В тиган загрейте 6 с.л олио. Добавете лука и запържете. Сложете гъбите. Запържете и тях.

Добавете ориза, който предварително сте измили. Пържете го прозрачност. Прехвърлете в тавичка.

Сложете бутчето и налейте бульона. Добавете подправките. Загрейте фурната на 200 градуса и печете до готовност на ориза.

Извадете го малко преди да е извряла всичката течност, за да не остава сух. Сервирайте веднага!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мария
Мария
Става вкусно и със свинско.
06.10.2019 12:14
2