Топеница с гъби и пиле

Росица ПетроваРосица ПетроваИноватор282851732
04/10/2019
"Това ядене е толкова вкусно, че след това няма да има нужда да миете чиниите, те ще са направо облизани "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 060
  • Преглеждания за месеца1059
  • Преглеждания за седмицата456
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото месо на дребни хапки. Овкусете го със сол и черен пипер на вкус и 1 с.л. соев сос.

Почистете и нарежете гъбите на тънки резени.

Загрейте олиото в дълбок тиган и запържете месото, докато се зачерви. Извадете го и в същата мазнина запържете първо нарязания на ситно чесън. След това прибавете гъбите и запържете и тях до готовност.

Щом останат само на мазнина прибавете брашното и разбъркайте. Налейте прясното мляко на тънка струя, като бъркате непрекъснато, за да не се образуват бучици. Може да замените прясното мляко с готварска сметана.

Нарежете топеното сирене и добавете и него.

Прибавете подправките (сол, бял пипер, риган и къри) на вкус и пилешкото месо.

Гответе още няколко минути на средна степен докато топеното сирене се разтопи напълно и ястието се сгъсти.

Поднесете топеницата с гъби и пиле топла с пресен домашен хляб и се насладете на това вкусно ястие.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар