Пица с гъби и картофи

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак209292101
05/10/2019
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо168
  • Преглеждания за месеца167
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното. Затоплете водата и разтворете маята с щипка захар. Излейте при брашното. Добавете една супена лъжица зехтин и солта. Замесете тесто.

Направете го на топка, сложете в набрашнена купа. Намажете със зехтин и покрийте с парче найлон и кърпа.

Оставете купата на топло докато тестото втаса. В тиган загрейте няколко супени лъжици зехтин. Пуснете гъбите, захлупете съда и задушете на слаб огън за около 10 мин.

Обелете картофа. Сварете го почти до готовност. Настържете на едро ренде.

Наситнете размарина и скилидка чесън. Разточете на тънко втасалото тесто. Поръсете с наситнения розмарин и чесън. Отгоре разстелете настъргания картоф и сложете гъбите.

Оставете пицата да се отпусне за 20 мин. Изпечете на 220 градуса в предварително загрята фурна с вентилатор за около 10 мин. Нарежете на парчета и поднесете топла!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар