Лесни и икономични понички за закуска

05/10/2019
"Човек никога не може да има твърде много рецепти за понички или да изяде твърде много понички "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18 291
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Пресейте брашното в купа и в средата формирайте кладенче. В него сипете леко затоплената вода и маята със захарта. Солта поръсете отстрани около кладенчето.

2. С лъжица или шпатула разбъркайте и добавете и свинската мас - не е нужно да е разтопена, а добре размекната на стайна температура.

3. Доливайте по малко вода и бъркайте до получаване на меко, хомогенно, леко лепкаво тесто, което впоследствие от интензивното разбъркване ще стане еластично. Нужно ни е тестото да е добре хидратирано, за да станат нашите пърженки меки и пухкави.

4. Покрийте купата с кърпа и оставете за 1 час в топло помещение.

5. Загрейте обилно количество олио на умерен огън към силен, но не прекалено. С добре намазнени ръце откъсвайте от бухналото тесто парченца колкото кайсия. Оформяйте топче, което после сплесквайте и с палеца правете дупчица в средата във форма на поничка и пускайте в нагорещеното олио.

6. Пържете до златисто и изваждайте върху кухненска абсорбираща мазнината хартия.

7. Поднесете вкусните и лесни понички със сладко, пудра захар или сирене за една страхотна закуска.

Добър апетит!

Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 24 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 24 см
33.99 лв.
Виж ››

Независимо дали сте напреднал или начинаещ кулинар, дълбокият тиган ще ви спаси във всяка ситуация. Лесно готвене на разнообразие от продукти и ястия. Вашият тиган с двойно дъно ви очаква.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар