Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Понички»Лесни британски понички

Лесни британски понички

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Лесни британски понички
Снимка: Ivelina
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Когато денят започва с британски понички, няма как да не е страхотен"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 1/2 ч.ч. универсално
  • захар - 1/3 ч.ч.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л. смляно
  • яйце - 1 голямо
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч. пълномаслено
  • несолено масло - 2 с.л. разтопено
  • масло - за пържене
  • захар - 1/4 ч.ч. за овалване
  • крем за пълнене
  • сметана - 200 мл за разбиване
  • пудинг ванилия - 40 г (приготвен според указанията)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тези понички (наричани Британски понички в Англия и страните от Британската общност) са малки понички с размер на хапка, които традиционно се правят от тестото, взето от центъра при изрязването на поничките с дупка.

Тези понички са пържени точно като обикновените понички. След това се глазират със захар или се напудрят с фина захар или пудра захар. А за по голям разкош се пълнят с крем или разбита сметана.

Тези понички са с кръгла форма, но много по-малки от обикновените понички, което прави тези изящни пържени топки от тесто такава наслада за небцето.

Домашните понички се правят чрез пускане на малко топче тесто в горещо масло. Кръглата форма може да се постигне чрез използването на малка лъжичка за сладолед или лъжица.

За тази лесна рецепта за понички използвах първата, която дава красива, кръгла и сферична форма на тези сладки лакомства с размер на хапка.

Има две версии на рецептата за тези понички, една с мая и другата без мая.

Приготвих рецептата понички без мая, което я прави най-лесната рецепта досега, със следните основни съставки, брашно, яйце, пълномаслено мляко, бакпулвер, масло захар.

Перфектната температура на маслото за пържене е 190 градуса.

Пържете поничките за около 1-2 минути от двете страни, като обръщате само веднъж.

Пържете ги на порции от около 5-6 наведнъж.

След пържене ги отцедете върху хартиени кърпи.

За топингите можете да поръсите с пудра захар, обикновена фина захар или със захарна глазура. Аз лично обичам обикновената захар, тъй като има малко текстура на повърхността, освен това можете да контролирате сладостта, като добавите или намалите количеството захар. Други идеи са:

- Сладко от ягоди;

- Шоколадов сос;

- Сладки кокосови стърготини;

Крем за пълнене.

Пригответе ваниловия пудинг според указанията и оставете да се охлади добре в хладилника. Най-добре пригответе крема предварително. Когато се охлади, го добавете към студената разбита сметана и разбъркайте.

Шприцовайте, като направите малка дупчица и след това напълнете с крема докато се издуе хубаво поничката. Декорирайте със същия крем и върху поничката.

Можете да напълните поничките и само с пудинг или сметана!

Лесно е ! Насладете се!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: