Патешка супа с ориз

05/10/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо278
  • Преглеждания за месеца278
  • Преглеждания за седмицата80
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте почистените и разполовени зеленчуци за бульона с 1.5 л. вода. Ако ползвате пресни патешки бутчета сложете у тях, за да се сварят.

Ако пък ще приготвяте супата с бутчета конфи от консерва, обезкостете ги и за аромат на бульона сложете кокалите и две лъжици мас от самата консерва. Посолете леко и варете 30-35 минути или до готовност на месото - в случай, че е прясно.

Накълцайте на ситно или смелете я блендер праза, морковите (110 г) и 1/2 стрък целина.

Задушете ги за 6 минути в зехтина с малко сол и добавете виното. Гответе 2-3 минутки докато алкохолът се изпари и налейте прецедения бульон.

Сипете ориза предварително измит от нишестето и варете 16 минути или толкова, колкото изисква сорта, който използвате.

Добре е да го оставите леко ал денте, защото така или иначе ще продължава да поема течност и да омеква дори и след сваляне на супата от огъня.

Накрая сложете патешкото месо, което сте обезкостили и нарязали на дребно.

Поднесете патешката супа гореща, поръсена с прясно накълцан магданоз и прясно изцеден лимонов сок.

Добър апетит!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар