Начин на приготвяне
Залейте почистените и разполовени зеленчуци за бульона с 1.5 л. вода. Ако ползвате пресни патешки бутчета сложете у тях, за да се сварят.
Ако пък ще приготвяте супата с бутчета конфи от консерва, обезкостете ги и за аромат на бульона сложете кокалите и две лъжици мас от самата консерва. Посолете леко и варете 30-35 минути или до готовност на месото - в случай, че е прясно.
Накълцайте на ситно или смелете я блендер праза, морковите (110 г) и 1/2 стрък целина.
Задушете ги за 6 минути в зехтина с малко сол и добавете виното. Гответе 2-3 минутки докато алкохолът се изпари и налейте прецедения бульон.
Сипете ориза предварително измит от нишестето и варете 16 минути или толкова, колкото изисква сорта, който използвате.
Добре е да го оставите леко ал денте, защото така или иначе ще продължава да поема течност и да омеква дори и след сваляне на супата от огъня.
Накрая сложете патешкото месо, което сте обезкостили и нарязали на дребно.
Поднесете патешката супа гореща, поръсена с прясно накълцан магданоз и прясно изцеден лимонов сок.
Добър апетит!