Пълнена тиква с ориз и зеленчуци

ЖГеоргиеваЖГеоргиеваПомощник Готвач118
06/10/2019
"Идеята за пълнена тиква много ни допада, а в този вариант с ориз и зеленчуци просто сме влюбени "
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо166
  • Преглеждания за месеца166
  • Преглеждания за седмицата41
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред се запържват лук и чесън. Добавят се гъбите и тиквичките и се оставят да омекнат. Изчакайте водата да изври. Добавете подправките.

Използвах бланширан див ориз, който се вари заедно с пакетчето. Следвайте указанията. Много бърза и лесна алтернатива е.

Когато е готов, прибавете към зеленчуците заедно с нахута. Разбъркайте добре. По желание може да настържете пармезан към плънката.

Отрежете горната част на тиквата, тази част ще използвате за капаче. Почистете я хубаво. Махнете всичко излишно. Отъркайте стените със сол и зехтин.

Напълнете с плънката. Сложете тиквеното капаче и пъхнете в загрятата фурна. Печенето отнема доста време, в зависимост колко голяма е тиквата.

Поднесете цяла готовата пълнена тиква с ориз и зеленчуци и я нарежете на трапезата.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар