Телешки задушени пържоли

Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър Шеф5939114626
07/10/2019
"А телешкото задължително трябва да е задушено, за да се топи като масло в устата "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо516
  • Преглеждания за месеца516
  • Преглеждания за седмицата200
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете пържолите със сол и черен пипер.

Загрейте олиото в тиган на котлона на умерена температура и запържете пържолите от двете страни за по около 3 мин от страна.

Извадете и подредете месото в дълбок тиган. Между телешките пържоли подредете предварително нарязаната на полумесеци едната глава лук и дафиновите листа. Поръсете с кимиона и залейте с водата.

В тигана с мазнината, останала от месото, запържете предварително нарязаните на ситно другата глава лук, моркова и чушката. След около 3 мин, като поомекнат, добавете червения пипер и запържете за около 1 мин.

Добавете брашното и хубаво разбъркайте. Гответе около 2 мин и добавете настъргания домат. Хубаво разбъркайте.

Сипете соса при пържолите и върнете дълбокия тиган на котлона.

Оставете ястието да къкри около 30 мин на умерена към слаба температура под капак. Междувременно загрейте около 2 с.л. олио (или масло) в малка тенджера.

Сипете предварително почистените и нарязани на едро гъби. Пържете около 15 мин или докато гъбите отделят част от водата си.

Извадете ги и сипете ориза в мазнината. Пържете около 5 мин, като разбърквате, върнете гъбите и сипете бульона.

Оставете ориза да ври на умерена температура, докато поеме бульона.

Преди да поднесете задушените телешки пържоли, отстранете дафиновите листа от месото със сос.

Сервирайте пържолите със сос и като гарнитура ориза с гъби.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар