Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб с пармезан и риган

Хляб с пармезан и риган

Мария ЖековаМария Жекова
Новак
113112
Хляб с пармезан и риган3 / 3
06/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
100 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
130 мин.
Порции
1
"И като каже някой Баба ти само хляб с пармезан и риган е яла - Ами не е и много е изпуснала"

Необходими Продукти

  • мая - 20 г жива
  • брашно - около 600 г (като за меко тесто)
  • вода - 400 мл
  • яйца - 1 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 1/2 ч.л.
  • прясно мляко - 100 мл
  • риган - на вкус
  • пармезан - около 1 шепа настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топлото прясното мляко разтворете захарта, 1 ч.л. брашно и маята. Оставете да удвои размера си.

В купа пресейте брашното и солта, към тях прибавете пармезан и ригана. Разбъркайте добре и направете кладенче.

Там добавете яйцето, зехтина, водата и вече шупналата мая. Замесете меко тесто и оставете да втаса на топло за около час. След това премесете тестото и го сложете в тавичка с хартия за печене и оставете да втаса за още 30-40 мин.

След това направете два разреза на кръст и намажете с масло, поръсете с пармезан и печете на предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор до златисто.

Ако искате да има хрупкава коричка на хлебчето, при слагането на тавата във фурната плиснете малко вода на дъното на печката и затворете веднага.

Поднесете готовото хлебче с пармезан и риган, докато е още топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: