Сладкиш с тиква, моркови и орехи

07/10/2019
"Ще останете приятно изненадани от свежата комбинация между моркови, тиква и орехи "
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо774
  • Преглеждания за месеца773
  • Преглеждания за седмицата336
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • брашно - 250 г
  • захар - 120 г
  • масло - 100 г
  • заквасена сметана - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • ванилова захар - 10 г
  • тиква - 200 г (обелена)
  • моркови - 1 бр. (среден)
  • бакпулвер - 10 г
  • олио - за смазване на формата
  • пудра захар - на вкус за поръсване
  • орехи - 1/2 ч.ч. ядки нарязани
  • стафиди - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете тиквата и морковите, измийте ги и ги подсушете. Настържете ги на едро ренде.

Разбийте яйцата със захарта с помощта на миксер, добавете омекотеното масло на стайна температура, прибавете и заквасената сметана.

Пресейте брашното с бакпулвера и го прибавете към останалите съставки.

Добавете ваниловата захар и нарязаните на ситно орехови ядки. Добавете стафидите, предварително накиснати в топла вода. Разбъркайте до хомогенност.

Накрая добавете настърганите зеленчуци и разбъркайте отново.

Намажете дълбока форма за печене с олио и изсипете сместа.

Изпечете сладкиша с тиква в загрята фурна до 180 градуса до златисто-кафеникав загар.

Охладете леко морковения пай и с помощта на чиния го обърнете върху друга чиния, с която го обърнете пък отново върху поднос.

Този сладкиш с тиква, моркови и орехи е мек и много вкусен. Поръсете го обилно с пудра захар.

След като се охлади напълно, може да го нарежете и да сервирате.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мария
Мария
08.10.2019 20:38
Много е вкусно
1
0