Супа от лапад и тиквички

08/10/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо71
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиват се зеленчуците, картофи, лук и моркови се обелват и нарязват на кубчета, морков се рендосва на едро ренде.

В тенджера се загрява олио и запържваме лук и настърган морков, докато добие златист цвят олиото. Добавяме картофи и тиквички на кубчета, за минута се разбъркват и наливаме гореща вода около 1.500 мл.

Когато заври, се прибавя нарязан замразен лапад и три супени лъжици ориз.

Овкусява се на вкус със сол и черен пипер. Оставя се на тих огън да се готви до готовност на ориза.

Сваля се лападената супа и прибавяме нарязан магданоз.

Приготвя се застройка от разбит жълтък и кисело мляко, смесваме с черпак-два от бульона и наливаме в тенджерата при останалата супа от лапад и тиквички.

Много е вкусна тази супа за обяд или вечеря!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар