Парпаделе със синьо сирене и спанак

ГабриелаГабриелаЧирак20295
07/10/2019
"И сега се запитайте - как сте живели досега без да сте опитали това вълшебно вкусно парпаделе "
Приготвяне5 мин.
Готвене30 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо192
  • Преглеждания за месеца191
  • Преглеждания за седмицата36
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • парпаделе - 1 опаковка
  • синьо сирене - 150 г
  • готварска сметана - 400 мл
  • спанак - 100 г
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата парпаделе варите според указанията на опаковката.

Прецеждате, след като се сварят, и измивате със студена вода и капвате към тях няколко капки зехтин, за да не се слепят.

Сосът със синьо сирене приготвяте в малка тенджера или тиган.

Като загреете готварската сметана, добавяте синьото сирене след това.

Разбърквате до разтопяване и образуване на сос.

Добавяте измития спанак и овкусявате със сол и черен пипер.

Готовия сос за паста сервирате със сварените парпаделе.

Много по-вкусно става, ако парпаделе ги готвите за няколко минути със соса, но в случая сервирах по този начин.

Може да поднесете парпаделе със синьо сирене и спанак и с настърган пармезан.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар