Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Печен омлет с пиле и гъби

Печен омлет с пиле и гъби

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Печен омлет с пиле и гъби
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Толкова вкусно, толкова лесно - разбира се, че това ни е любимият омлет"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 200 г
  • гъби - 100 г
  • яйца - 4 бр.
  • пармезан - 30 г
  • чесън - скилидка
  • магданоз
  • сол
  • зехтин
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото месо на малки хапки. Най-добре е да бъде от бялото месо.

В тиган загрейте чашка зехтин, запържете за кратко нарязана на ситно скилидка чесън с щипка магданоз.

Пуснете месото и продължете да пържите до златисто. Добавете нарязаните на филийки гъби.

Залейте с чашка зеленчуков бульон, овкусете със сол и черен пипер. Захлупете съда и гответе, докато остане на мазнина.

Разбийте яйцата с телена бъркалка за 5 мин. Прибавете настъргания пармезан.

Изчакайте, докато сместа с месото се поохлади и изсипете яйцата. Разбъркайте добре.

Намаслете и набрашнете малка продълговата форма за кейк. Изсипете сместа. Изпечете омлета на 180°C в предварително загрята фурна за около 20 мин.

Поднесете печения омлет с пиле и гъби със салата по желание!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: