Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Печена Тиква»Печена тиква с дюли и ябълки

Печена тиква с дюли и ябълки

Печена тиква с дюли и ябълки
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
09/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"И поотделно са хубави, но когато ги приготвите заедно, вкусът е буквално зашеметяващ"

Необходими Продукти

  • тиква - 1/2 бр. (цигулка)
  • ябълки - 1 - 2 бр.
  • рачел от дюли - 150 г
  • кафява захар - 1 с.л.
  • краве масло - 1 бучка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете ябълките и тиквата.

Нарежете ги в тавичка на средно големи парчета.

Поръсете с кафявата захар.

Нарежете кравето масло и рачела от дюли. Разбъркайте добре.

Загрейте фурната на 200°C.

Сложете тавата в загрятата фурна и печете до готовност, като в началото разбъркате два-три пъти, докато се смесят добре продуктите след разтапянето.

Извадете печената тиква и сервирайте както топло, така и студено.

Печената тиква с дюли и ябълки по желание може да поръсете с ядки, канела.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: