Камби в саламура

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8793
Камби в саламура
Снимка: Н.Акифова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Камби в саламура, които непременно ще искате да си приготвите за зимата"

Необходими Продукти

  • камби - 7 кг
  • чесън - 1 глава
  • целина - 1 връзка
  • черен пипер - 10 бр. на буркан
  • бахар - 5 бр. на буркан
  • За саламурата
  • оцет - 400 мл
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 4 с.л.
  • захар - 200 г
  • вода - 900 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това една дългогодишна семейна рецепта за камби за зимата.

Първо се измиват добре, после се отстраняват вътрешностите и семките на камбите, ако са много големи, се режат на две, ако са средни или малки - се слагат цели.

След като са се почистили всички, идва ред да подготвяме бурканите.

Взимаме трилитрови буркани и слагаме вътре целина, черен пипер, бахар и чесън, след което почваме да редим плътно камбите, така че да няма много празно място вътре.

След като ги подредим камбите, правим саламурата.

Слагаме всички съставки в една тенджера, варим всичко и заливаме бурканите с горещата саламура.

В тази рецепта за камби в саламура също няма аспирин, всичко се запечатва хубаво и завиваме с кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мария
Мария
Любимата ми рецепта за камби
08.10.2019 20:33
2