Панирана кладница с билкова майонеза

08/10/2019
"Дано сте приготвили много бира, защото тази кладница е .... направо ненаситна "
Приготвяне8 мин.
Готвене10 мин.
Общо18 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 975
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества
Мезета

Начин на приготвяне

За билковата майонеза чукнете яйцето в дълбок съд. Сложете солта, лимоновия сок, чесъна, магданоза, ако ползвате пресен, и половината олио.

Позиционирайте пасатора на дъното на съда и включете уреда, без да го мърдате.

Когато побелее отдолу, започнете бавно да изтегляте, наливайки на тънка струйка и останалото олио.

Когато сместа емулгира нацяло, махнете пасатора, сложете останалите подправки и разбъркайте.

Гъбите кладница почистете и отрежете пънчетата до основата. Ако са много големи, ги разделете на две надлъжно.

Потапяйте в разбитите яйца и после в галета и пържете до тъмно златисто от двете страни.

Изваждайте готовите панирани гъби върху кухненска хартия, а после подредете панираната кладница в плато за сервиране и поднесете с ароматната майонеза.

Иноксово квадратно плато за сервиране 25x25см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Иноксово квадратно плато за сервиране 25x25см.
13.72 лв.
Виж ››

Вярваме, че гостите ви ще се усмихнат още при вида на празното плато за сервиране, но ще бъдат наистина щастливи, ако го напълните с вкусни ордьоври.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар