Панирана кладница с билкова майонеза

08/10/2019
"Дано сте приготвили много бира, защото тази кладница е .... направо ненаситна "
Приготвяне8 мин.
Готвене10 мин.
Общо18 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо457
  • Преглеждания за месеца456
  • Преглеждания за седмицата41
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

  • кладница - 250 г
  • яйца - 2 бр. големи
  • галета - за овалване
  • сол
  • Билкова майонеза
  • яйцa - 1 бр.
  • олио - 180 - 190 мл
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сол - 1 - 2 щипки
  • чесън - 1/2 скилидка (или цяла)
  • мащерка - 2 щипки
  • магданоз - 2 щипки, сушен или пресен
  • естрагон - 1 щипка
  • див лук - 2 - 3 стръкчета, накълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За билковата майонеза чукнете яйцето в дълбок съд. Сложете солта, лимоновия сок, чесъна, магданоза, ако ползвате пресен, и половината олио.

Позиционирайте пасатора на дъното на съда и включете уреда, без да го мърдате.

Когато побелее отдолу, започнете бавно да изтегляте, наливайки на тънка струйка и останалото олио.

Когато сместа емулгира нацяло, махнете пасатора, сложете останалите подправки и разбъркайте.

Гъбите кладница почистете и отрежете пънчетата до основата. Ако са много големи, ги разделете на две надлъжно.

Потапяйте в разбитите яйца и после в галета и пържете до тъмно златисто от двете страни.

Изваждайте готовите панирани гъби върху кухненска хартия, а после подредете панираната кладница в плато за сервиране и поднесете с ароматната майонеза.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар