Пюре от карфиол

09/10/2019
"А кюфтетата тайно си въздишаха и мечтаеха поне този път да бъдат поднесени с пюре от карфиол "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо690
  • Преглеждания за месеца690
  • Преглеждания за седмицата100
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се разделя на розички и се накълцва или смила в блендер.

Картофите се обелват и нарязват на малки кубчета от максимум 1 см.

Празът се реже на тънки колелца. Добре е да се използва само бялата част, затова, ако стръкът ви е по-малък, използвайте бялата част от два стръка праз.

Зеленчуците се заливат с прясно мляко, добавя сол и маслото и се варят при често разбъркване 30 минути.

Когато са готови, се добавя индийско орехче на прах и се пасира до гладко пюре от кафиол.

Пюрето от карфиол е идеално за самостоятелно предястие или за гарнитура към дивечови меса.

Добър апетит!

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар