Начин на приготвяне
Патицата миньон произхожда от североизточна Италия. Патица миньон е много вкусна, без много мазнинa, отглежда се и у нас. Чудесна за диетично хранене.
В тенджера под налягане се наливат 4-5 л студена вода. Сложете почистената патица в тенджерата и кипнете.
Отстранете пяната на повърхността и добавете дафинов лист, сол, черен пипер, една цяла глава лук и един морков.
Затворете с капака и готвене в тенджерата под налягане за 50 минути.
Щом патешкото омекне, се вади, почиства се от кокалите и се нарязва на дребно, по желание добавете и нарязаните дреболии, аз не слагам.
Зеленчуците се отстраняват от бульона и се добавят ситно нарязаните домати, целина, мащерка, девесил, моркови и се оставя да поври още за 15 минути.
Когато минат петнайсетте минути, тенджерата се сваля от котлона и внимателно се застройва с предварително разбитите жълтъци и заквасена сметана. Изстисква се сокът на 1 лимон.
Поднесете патешката супа поръсена с накълцан магданоз.
Приятно приготвяне на тази много вкусна и полезна супа от домашна патица!