Супа от домашна патица

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Супа от домашна патица
Снимка: Ivelina
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Една супичка за сгряване на душата и повдигане на настроението"

Необходими Продукти

  • патица - 1 бр. миньон (1.200 г)
  • мащерка - 2 стръка
  • моркови - 2 бр.
  • девесил - 1/2 връзка
  • целина - 2 стръка стеблена
  • домати - 2 бр. червен
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • дафинов лист - 1 бр.
  • за застройката
  • заквасена сметана - 50 г
  • жълтъци - 2 бр.
  • лимонов сок - от 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патицата миньон произхожда от североизточна Италия. Патица миньон е много вкусна, без много мазнинa, отглежда се и у нас. Чудесна за диетично хранене.

В тенджера под налягане се наливат 4-5 л студена вода. Сложете почистената патица в тенджерата и кипнете.

Отстранете пяната на повърхността и добавете дафинов лист, сол, черен пипер, една цяла глава лук и един морков.

Затворете с капака и готвене в тенджерата под налягане за 50 минути.

Щом патешкото омекне, се вади, почиства се от кокалите и се нарязва на дребно, по желание добавете и нарязаните дреболии, аз не слагам.

Зеленчуците се отстраняват от бульона и се добавят ситно нарязаните домати, целина, мащерка, девесил, моркови и се оставя да поври още за 15 минути.

Когато минат петнайсетте минути, тенджерата се сваля от котлона и внимателно се застройва с предварително разбитите жълтъци и заквасена сметана. Изстисква се сокът на 1 лимон.

Поднесете патешката супа поръсена с накълцан магданоз.

Приятно приготвяне на тази много вкусна и полезна супа от домашна патица!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: