Супа от патица с гъби

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3229k
Супа от патица с гъби1 / 2
17/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"С малко патешко месо такава чудна супа може да направите, нали знаете"

Необходими Продукти

  • патешко месо - около 500 г
  • масло - 2 с.л.
  • моркови - 1 голям
  • чушки - 1 брой
  • лук - 1 глава кромид
  • гъби - 200 г
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • яйца - 2 жълтъка
  • сметана - 2 с.л. заквасена
  • магданоз - 1/2 китка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете патешкото да се свари. Извадете месото, обезкостете го и прецедете бульона.

В тенджера загрейте 2-3 с.л. масло и запържете ситно нарязаните лук, моркови, чушки и след тях почистените гъби.

Щом леко омекнат, добавете червения пипер и долейте прецедения патешки бульон. Добавете патешкото и оставете да къкри за 15 минути.

Прибавете сол и черен пипер на вкус и свалете от котлона. Застройте супата с разбитите жълтъци и сметана.

Добавете накълцан магданоз и поднесете топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
43
30
20
10
Дай твоята оценка: