Гратин с карфиол и сирене

11/10/2019
"Всяка глава с карфиол си мечтае тайничко да бъде приготвена точно на такъв сочен гратин "
Приготвяне18 мин.
Готвене35 мин.
Общо53 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 766
  • Преглеждания за месеца5660
  • Преглеждания за седмицата276
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Обелете картофите и ги нарежете на тънки шайби.

Покрийте с тях дъното на тава, предварително намазнена. По възможност е добре да са на един пласт или застъпващи се на места.

2. Поръсете картофките със сол и зехтин и върху тях разпределете пласт ситно накълцан карфиол - само розичките, без твърдите кочани. Отново посолете и напръскайте със зехтин.

3. Налейте при зеленчуците 2 к.л. вода и запечете във фурната за 15 минути на умерена температура.

4. Извадете тавичката и върху полуомекналия карфиол натрошете двата вида сирене. Ако бялото сирене е по-соленичко, може да намалите количеството му, ако пък е по- безсолно - сложете повече.

5. Залейте с разбитите със сметаната яйца и поръсете с настърган кашкавал или друг вид меко сирене като ементал или грюер. Пластът кашкавал отново е на вкус - вие изберете дали да е по-тънък и хрупкав или да стане по-дебел и пухкав.

6. Отново пъхнете във фурната за още 15 -20 минути или до хубава златиста коричка. Поднесете този вкусен гратин докато е топъл.

Добър апетит!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар