Сирене от кашу

ЖГеоргиеваЖГеоргиеваПомощник Готвач118
10/10/2019
"Да си веган, не значи, че трябва спреш сиренето, защото има вече изпитана рецепта за сирене от кашу "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо235
  • Преглеждания за месеца235
  • Преглеждания за седмицата101
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • кашу - 300 г сурово
  • лимонов сок - от 1/2
  • ябълков пектин - 2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • бирена мая - 1/2 ч.ч.
  • кокосово масло - или зехтин за намазване
  • растителен пробиотик
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете кашуто за една вечер. Когато е напълно омекнало, отцедете водата и го изплакнете.

Добавете лимоновия сок, ябълковия пектин, солта, бирената мая и съдържанието на таблетката пробиотик.

Блендирайте всички продукти до гладка смес.

Поставете получената смес в предварително добре намазнена купичка и загладете отгоре веган сиренето.

След около час отделете внимателно полученото сирене от кашу от купичката.

Консумирайте сиренето директно.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар