Начин на приготвяне
Наситнете една малка глава лук. Нарежете суровите чушки на тънки, дълги ленти. В тиган загрейте чашка зехтин. Сложете нарязаните зеленчуци и запържете за кратко.
Налейте един черпак от зеленчуковия бульон. Захлупете съда и задушете за 10 мин.
Извадете зеленчуците в чиния. Овкусете пуешките пържоли със сол и черен пипер. Върху всяка разстелете слайс варена шунка.
Отгоре наредете ленти от червени и жълти чушки. Завийте пържолите на рулца. Забодете с клечки за зъби.
В тиган загрейте чашка зехтин. Запържете от всички страни рулцата. Налейте останалия зеленчуков бульон и захлупете съда. Гответе рулцата около 20 мин.
Поднесете пуешките рулца с чушки върху картофена салата, полята със соса от задушаването.
Да ви е сладко!