Сладкиш с ябълки и череши

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Сладкиш с ябълки и череши
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 4
12/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Когато искате да се поглезите с нещо вкусно, ароматно и плодово"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • краве масло - 100 г
  • захар - 120 г
  • яйца - 2 бр.
  • канела - щипка
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • сол - щипка
  • лимонов сок - сока на 1
  • ябълки - 2 бр.
  • череши - 7 - 8 бр. може захаросани или от компот
  • захар - 1 с.л.
  • стафиди - 50 г
  • ром - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете стафидите в малко вода с една кафяна чашка ром. Нарежете ябълките на тънки резени и ги полейте с лимоновия сок.

В купа изсипете захарта и омекналото краве масло. Разбийте с миксер до хомогенност. Добавете едно след друго яйцата все така разбивайки с миксер до получаване на гладък крем.

В друга купа пресейте брашното с бакпулвера, щипка сол и канела.

Към маслената смес изсипете на порции сухата бъркайки с лъжица.

Сложете подсушените с малко брашно стафиди и хомогенизирайте сместа.

Застелете правоъгълна тавичка 18/28 см с парче хартия за печене. Изсипете кексовата смес.

Върху нея със застъпване и в редички наредете резените ябълки, а между тях черешите.

Може да ползвате захаросани или такива от компот. Поръсете сладкиша с една супена лъжица кафява захар.

Изпечете ябълковия сладкиш на 180°C в предварително загрята фурна с вентилатор за около 30 мин.

Изпеченият сладкиш с ябълки и череши посипете с пудра захар.

Да вие сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ivana Krasteva-Pieroni
Ivana Krasteva-Pieroni
Благодаря, Мария!
12.10.2019 14:53
Мария
Мария
Изглежда страхотно
12.10.2019 13:48