Класически турски тулумби

14/10/2019
"Толумбите говорят на универсалния език на щастието, защото няма начин да ги опитате и да не сте щастлив "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции30
Сготви+1 точка
25 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 248
  • Преглеждания за месеца1064
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена25

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, направете сиропа, защото той трябва да е напълно студен.

В касерола сложете захарта, водата и лимона. Изчакайте да заври и варете 10 минути. Изключете и заделете.

Хубаво е да се приготви от вечерта, така ще сте сигурни, че сиропът е напълно студен.

Направете тестото, като сложите всички продукти в голяма купа и разбъркате хубаво с дървена лъжица.

В дълбок тиган налейте голямо количество олио и изчакайте да заври.

С помощта на шприца оформете тулумбичките и ги изпържете до приятен златист загар.

Извадете и изцедете върху кухненска хартия. Сложете ги в тавичка на един ред и ги залейте с вече студения сироп.

Оставете така класическите турски тулумби за една нощ, за да поемат от сиропа.

Може и в хладилника да ги оставите.

*чаша- водна чаша от 200 мл

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар