Печени пилешки кюфтета

Печени пилешки кюфтета
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"Добавете една бира и да не забравите да кажете и по едно наздраве за нас и добрата рецепта"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 500 г
  • сол
  • черен пипер
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • галета - 1 - 2 с.л
  • още
  • брашно - за овалване
  • зехтин - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и го нарежете на малки парчета.

Минете го през машинка за кайма. Сложете я в голяма купа.

Нарежете лука и чесъна на дребно, а ако имате кухненски робот, то директно в него ги нарежете.

Сложете всичко в каймата и я омесете, докато стане на парцали. Завийте в стреч фолио и оставете в хладилника за един час.

Извадете готовата кайма и направете топки. Сплескайте всяка топка. Оваляйте в брашно и подредете в тавичката на фурната, застлана с хартия за печене.

Поръсете кюфтетата с малко зехтин и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Сервирайте пилешките кюфтета с предпочитаната от вас гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: