Свинско печено задушено

14/10/2019
"Хем печено, хем задушено, хем да се топи в устата - изпълнили сме и трите условия, опитайте "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 139
  • Преглеждания за месеца370
  • Преглеждания за седмицата42
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте свинското бонфиле и го нарежете на колелца с дебелина два пръста. Посолете със сол, черен пипер и оставете за половин час.

В тиган разтопете кравето масло и запечатайте месото хубаво от двете страни. Извадете и заделете.

В същата мазнина запържете лука, който предварително сте нарязали на дребно. Добавете манатарките.

Изчакайте пет минути и върнете месото. Налейте бялото вино. Оставете за 5 минути, за да изври алкохолът, и налейте сметаната. Сложете 1 к.ч вода и изчакайте да заври.

Извадете свинското и дръпнете от котлона соса. Пасирайте с пасатора и върнете на котлона. Върнете месото, затворете с капак.

Намалете котлона и оставете свинското задушено да се задуши за половин час.

Прехвърлете в тавичка. Загрейте фурната на 200 градуса и печете свинското печено задушено още половин час.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар