Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани сладкиши»Сочен шоколадов сладкиш без яйца

Сочен шоколадов сладкиш без яйца

Сочен шоколадов сладкиш без яйца
Снимка: Цвети Хаджипеткова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Ако искате да хапнете наистина сочен шоколадов сладкиш, липсата на яйца не може да ви спре"

Необходими Продукти

  • За сладкиша
  • кисело мляко - 3 ч.ч.
  • захар - 3 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. равна
  • какао - 4 - 5 с.л.
  • За заливката
  • прясно мляко - 100 мл
  • шоколад - 80 г
  • краве масло - 80 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бакпулверът и содата се размесват с брашното.

Всички съставки за шоколадовия сладкиш се смесват и се разбиват с миксер.

Сместа се изсипва в тава с диаметър 30 см, намазана с олио и посипана с брашно.

Пече се в предварително загрята фурна с вентилатор на 170-180 градуса 30 минути или до суха клечка.

След изваждане от фурната сладкишът се оставя да изстине напълно, след което се нарязва.

Приготвя се заливката, като продуктите за нея се смесват и се слагат в микровълновата за 2 мин, докато заврат и шоколадът се разтопи.

С горещата шоколадова заливка се полива равномерно студеният сладкиша без яйца.

Препоръчително е този сочен шоколадов сладкиш без яйца да престои една нощ в хладилника, защото става по-вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Иво Арсов
Иво Арсов
Много е хубав. Правя го вече втори път. Благодаря за рецептата!
06.02.2022 20:49