Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Леща с месо и билки на фурна

Леща с месо и билки на фурна

Леща с месо и билки на фурна
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • леща - 1 ч.ч.
  • пилешки гърди - 300 г
  • лук - 1 бр.
  • морков - 1 бр.
  • чушка - 1 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • домати - 1 сушен
  • риган
  • чубрица
  • розмарин
  • магданоз
  • червен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се измива. Налива се вода в тенджера да се покрие. Кипва се и тази вода се изхвърля.

Зеленчуците се нарязват на дребно. Месото се нарязва на кубчета.

Всичко се запържва, докато месото побелее. Прибавя се червеният пипер и подправките.

Лещата се прехвърля в тава за печене и се изсипват запържените зеленчуци.

Налива се вода да се покрие сместа и се разбърква.

Лещата на фурна се пече до готовност на всички продукти.

Накрая леща с месо и билки на фурна се поръсва с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: