Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Вратни пържоли без кост в зехтин

Вратни пържоли без кост в зехтин

Вратни пържоли без кост в зехтин
Снимка: Вилхелмина Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Признайте си, спечелихме ви още на вратни пържоли, всичко останало са само подробности"

Необходими Продукти

  • свински врат - 500 г без кост
  • зехтин
  • розмарин - сух
  • чили - на люспи
  • пикантина - за скара
  • подправка за гирос
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукваме хубаво пържолите от двете страни. Слагаме зехтина с розмарина да загрее на котлона.

След 5 минути слагаме пържолите.

След първото обръщане слагаме пикантината от едната страна, след второто обръщане - и чилито.

Преди да ги свалим от котлона, ги посоляваме.

Леко запечените свински вратни пържоли вкарваме във фурната на 180 градуса горен и долен реотан.

Отгоре слагаме фолиото и оставяме вратните пържоли без кост да се задушат за 20-тина минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: