Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Моята сполучлива дроб чорба

Моята сполучлива дроб чорба

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Моята сполучлива дроб чорба
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"С точната рецепта вашата дроб чорба ще стане дори по-вкусна от тази"

Необходими Продукти

  • агнешки дреболии - 300 г
  • спанак - 150 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • ориз - шепа
  • джоджен - щипка
  • сол
  • зехтин
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре агнешките черен и бял дроб, сърце, бъбреци. Сложете ги в студена вода с една супена лъжица сол и сварете.

От време на време препенвайте супата с решетъчна лъжица.

Сварените дреболии нарежете на малки парченца. Бульона прецедете.

В тенджерка загрейте една кафяна чашка зехтин. Пуснете наситнения лук и настъргания морков. Запържете за кратко.

Добавете суровия нарязан спанак. Излейте от бульона и кипнете.

Добавете нарязаните агнешки дреболии, шепа ориз и овкусете с джоджен.

Варете агнешката чорба до готовност на ориза.

Тази сполучлива дроб чорба не се застройва.

Поднася се гореща, подправена с оцет!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: