Начин на приготвяне
Накиснете филиите хляб в хладка вода за няколко минути. Извадете ги и ги изстискайте. Замесете кайма за фрикаделите от смляното говеждо месо, яйцата, счукания чесън, накиснатия хляб, наситнения лук и магданоз, оцета, кимиона. Може да добавите сол и черен пипер на вкус.
От готовата кайма се оформят фрикадели с големината на палец, които се оставят поне за 60 минути на хладно в хладилник.
Оваляйте фрикаделите в брашно и ги изпържете в силно сгорещен зехтин, след което ги оставете върху салфетка за да се отцедят от мазнината.
Загрейте 1/2 к.ч. зехтин. Запържете в нея 2 с.л. брашно. Когато се запържи до златисто добавете бялото вино и доматите - предварително обелени и настъргани. Сложете захарта и разбъркайте.
Варете соса на умерено силен огън, като непрекъснато разбърквате за да не изгори. Когато сосът се сгъсти пуснете вътре фрикаделите и варете поне 5 минути.
Коментари
или лабале на тиролски така че това горе доло си е чист кифтак без соса разбира се