Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Милинки»Пухкави милинки с извара

Пухкави милинки с извара

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Чирак
891k167
Пухкави милинки с извара
Снимка: Yordanka Vasileva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
85 мин.
Порции
40
"Да ви е сладко с тези пухкави милинки с извара! Стават за закуска, за училище, за из път...Винаги си вкусни и приятни за хапване"

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г
  • суха мая - 4 г
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • топла вода - 225 мл
  • олио - 40 мл
  • галета - 1 с.л.
  • жълтък - за намазване
  • За плънката
  • извара - 150 г
  • белтък - 1 бр.
  • краве масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. В средата прибавете маята и захарта.

Разбъркайте леко и направете кладенче.

Прибавете последователно солта, водата и олиото.

Разбъркайте, първо, с лъжица, после продължете да месите с ръце.

Трябва да се получи меко тесто. Не добавяйте повече брашно отколкото е посочено в рецептата.

В дълбок съд, намазан с олио, сложете тестото и го покрийте със стреч фолио. Оставете го 40 минути да втасва.

Разстелете готовото тесто на тънък лист с дебелина около 1 см. Намажете го с меко масло.

Към изварата добавете белтъка от яйцето и посолете на вкус. Разбъркайте и получената смес разстелете върху целия лист.

Навийте на руло тестото, а след това нарежете на по-малки рулца с размер около 5 см.

Подредете ги едно до друго в тава, застлана с пергаментна хартия с разреза нагоре.

Оставете пухкавите милинки за 20 минути да втасат. Преди да ги сложите да се пекат, ги намажете с жълтък и поръсете с посолена галета.

Печете в загрята на 220 °C фурна 20-25 минути.

Да ви е сладко с тези пухкави милинки с извара! Пък следващия път препоръчваме да опитате нашите класически сливенски милинки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: