Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Ароматно телешко месо със зелен фасул

Ароматно телешко месо със зелен фасул

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6872k3
Ароматно телешко месо със зелен фасул
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
2 / 3
15/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
4
"Ако може да си представите нещо, което става все по-хубаво с всяка хапка, това е точно това ястие"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 600 г
  • зелен лук - 4 - 5 стръка
  • зелен фасул - около 350 г
  • доматено пюре - 5 - 6 с.л.
  • бахар - 2 зърна
  • дафинов лист - 2 листа
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • целина
  • копър
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете телешкото месо на кубчета за готвене. Овкусете със сол и черен пипер.

Поставете в тенджера заедно с нарязания зелен лук, бахар, дафинов лист и целина.

Залейте с вода, колкото да се покрият продуктите, и прибавете зехтин около 3-4 с.л.

Сложете на силен котлон да заври и след това намалете и оставете да къкри на слаб огън за около час и поливина.

След като месото е вече готово, добавете зеления фасул, доматеното пюре и щипка копър.

Оставете ароматното телешко месо със зелен фасул да ври до готовност на зеления фасул.

Поднесете телешкото със зелен фасул, докато е още топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: