Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Бланширани зеленчуци

Бланширани зеленчуци

SimonaSimona
Помощник Готвач
612582031
Бланширани зеленчуци
Снимка: Simona
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
10 мин.
"Който иска винаги да има под ръка свежи зеленчуци за зимата, първо да си запише как се бланшират"

Необходими Продукти

  • карфиол - 200 г
  • броколи - 200 г
  • моркови - 3 бр.
  • сол - 1щипка
  • вода - 1 и 1/2 л
  • лед - 10 бучки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипваме в тенджера водата, добавяме солта и оставяме да заври.

Карфиолът и броколите чупим на малки китки.

Морковите почистваме и режем на колелца.

Щом водата заври, пускаме зеленчуците вътре за 1 минута.

След което ги вадим и поставяме в съд със студена вода и лед.

Оставяме бланшираните зеленчуци да се изстудят, a после се отцеждат.

Бланшираните зеленчуци се слагат се в пликове и се замразяват.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: