Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Най-вкусния ябълков сладкиш със стафиди

Най-вкусния ябълков сладкиш със стафиди

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Най-вкусния ябълков сладкиш със стафиди
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Много сладкиши приготвихме, още повече опитахме, докато стигнем до този шедьовър"

Необходими Продукти

  • брашно - 180 г
  • кафява захар - 180 г
  • краве масло - 140 г
  • ябълки - 2 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • стафиди - 80 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • канела - 1 ч.л.
  • лимонов сок - на 1 лимон
  • сол - щипка
  • ром - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете стафидите в хладка вода, ароматизирана с две супени лъжици ром.

Нарежете ябълките на малки парченца. Полейте ги с лимоновия сок.

Разтопете кравето масло.

В купа пресейте брашното с едно пакетче бакпулвер, чаена лъжичка канела, щипка сол. Към сухата смес добавете леко разбитите яйца със захарта.

Излейте разтопеното краве масло. Прибавете нарязаните ябълки и подсушените с брашно стафиди. Хомогенизирайте сместа.

Застелете тавичка 28/28 см с хартия за печене. Изсипете кексовата смес. Подравнете.

Изпечете сладкиша на 180°C в предварително загрята фурна с вентилатор за около 25 мин.

Пробвайте ябълковия сладкиш за готовност с дървено шишче.

Охладете изпечения сладкиш на решетка.

Посипете най-вкусния ябълков сладкиш със стафиди с пудра захар.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: