Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Кисело зеле с боб и пуешки гърди

Кисело зеле с боб и пуешки гърди

Живка ГеоргиеваЖивка Георгиева
Иноватор
1494243701
Кисело зеле с боб и пуешки гърди
Снимка: Живка Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Каквото и да казват рекламите по телевизора, кисело зеле с боб и пуешки гърди е перфектната 3 в 1 комбинация"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 средна зелка
  • пуешки гърди - 3 бр.
  • боб - 1 буркан (600 - 700 г) сварен
  • жасминов ориз - 1 пакетче от 125 г
  • червен пипер
  • черен пипер - на зърна
  • мас
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Използвах бланширан ориз, който се вари заедно с пакетчето (20-22 мин). Сварих го отделно.

Зелето се нарязва и задушава в маста (или друга мазнина).

Гърдите нарязах на големи парчета и прибавих при къкрещото зеле. Когато са полусготвени се прибавя и оризът с боб.

Добавят се и лъжица червен пипер и няколко зърна черен. Оставете да поврят заедно още 10-тина минути.

Ястието е готово за сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: