Начин на приготвяне
Предлагам ви една италианска рецепта, много харесвана в моето семейство.
Първо се нарязва патладжанът на филии с дебелина около 3-4 мм.
Филиите патладжан се поставят в купа с гореща вода и се посоляват обилно. Оставят за 10-15 минути, за да се отдели горчивия сок.
Така патладжанените филии омекват и не се налага да се запичат на тиган, за да се омекотят.
Измиват се под студена течаща вода и се подсушават хубаво. Намазват се хубаво от двете страни със зехтин.
Дивечовите наденици се обелват и оформят на кюфтенца. Наденичките от диво прасе може да замените с друго дивечово месо.
На всяка намазана филийка патладжан се слага по едно кюфтенце от наденицата и гъби. Прегъват се на две, закрепват се със клечка за заби и се намазват с доматеното пюре.
Поставят се в намаслена тавичка и се пекат на 200 градуса за 30 минути.
Може да ги поднесете с доматен сос и манголд. Предлагам ви една много лесна и вкусна рецепта. Добър апетит!