Спагети с мастило от сепия в огнен сос

Ivi  VaccaIvi Vacca
Помощник Готвач
160
32
412
19/10/2019
"Това ястие не е за всеки - то е за смели кулинарни експериментатори, пионери и изявени чревоугодници "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо316
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете чесъна и доматите на малки кубчета, лютите чушлета нарежете на тънки филийки.

Сварете спагетите в солена вода до полуготовност, ал денте.

Междувременно загрейте маслото в тиган. Добавете скаридите с чесъна, лютите чушлета и оставете да се задушават за около 5 минути. След това извадете скаридите от тигана.

Добавете бялото вино, лютия червен пипер и оставете да къкри още 5 минути. Подправете със сол, черен пипер и чили на прах.

Добавете прясно настъргания пармезан и доматите и оставете да къкри още 5 минути.

Добавете отново скаридите към соса, гответе за минута и разпределете върху отцедените спагети.

Добър апетит с тази вкусна и пикантна рецепта!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар