Начин на приготвяне
Бърз и вкусен ябълков десерт в купичка.
Първо се приготвя кремът, като се разбива с миксер сметана с пудра захар.
Добавя се маскарпоне и се разбива на гладко кремче. Обелена средно голяма ябълка се рендосва на едро.
В стъклена купичка сипваме 2 лъжици крем. Бисквитките се чупят на две парчета, топим за секунди в прясно мляко и поставяме върху крема.
Следва половината част от настъргана ябълка и щипка канела. Покрива се с крем, отново бисквити, ябълка, канела и завършваме с дебел слой крем.
Декорира се с цяла бисквита, а дупката се пълни с червено сладко при мен от малини, но може и ягоди.
Поръсва се настъргана бисквита и оставяме да омекне поне час-два. Разкошен десерт с ябълка, лесно и бързо!