Сос Аврора

Сос Аврора
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
10
"Не си и помисляйте да поднесете зеленчуците без свеж и вкусен сос Аврора"

Необходими Продукти

  • брашно - 40 г
  • масло - 40 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • сол - щипка
  • домати - 1 с.л. концентрат
  • черен пипер
  • индийско орехче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган или касерола разтопете кравето масло. Добавете брашното и запържете за няколко минути.

Разредете с прясното мляко, като не спирате да бъркате с кухненска бъркалка/тел.

Добавете солта, черния пипер и индийското орехче. Изчакайте да заври и сгъсти. Изключете и сервирайт соса Аврора.

* Сосът е идеален за всякакъв вид риба и зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Марияна Петрова Иванова
Марияна Петрова Иванова
Здравей, Данче! След млякото. Извинявам се,че пиша сега!
04.05.2022 15:28
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Марианка, кога слагаме доматите/доматен концентрат?
17.04.2022 16:23