Начин на приготвяне
Измийте тиквичките. Разрежете ги на лодки. Издълбайте вътрешността, като внимавате с краищата да останат цели, за да не изтече после плънката.
Сложете ги в тавичка. Поръсете с малко сол и зехтин и ги запечете за 20 минути във фурната.
Нарежете лука и вътрешността на тиквичките на дребно. Отворете консервата риба тон и излейте мазнината в тигана. Сложете лука и вътрешността на тиквичките.
Запържете за 5 минути. Добавете бекона, нарязан на дребно, и подправките. Изчакайте няколко минути и изключете. Сложете рибата тон и разбъркайте.
Извадете тиквичките от фурната и ги напълнете с плънката. Сложете резен домат и кашкавал отгоре. Върнете пълнените тиквички във фурната и запечете до готовност.