Ябълкова торта с крем и сметана

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
995
8k
3k
3k
1
20/10/2019
"Само непросветените ще нарекат това торта - за нас това е късче от Рая "
Приготвяне20 мин.
Готвене55 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо681
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна 170 градуса; Тортена форма с ринг - 24 см. намаслена и дъното покрито с хартия за печене.

1. Крем

Загрява се млякото на умерен котлон.

Разбива се яйцето със захарта и брашното. Прибавя се на струйка топлото мляко при непрекъснато разбъркване. Връща се обратно на котлона и се сварява тежък крем. Изсипва се в плоска тавичка, покрива се плътно със свежо фолио и се оставя да се охлади.

2. Торта

Яйцето, захарта се разбиват до хубаво разпенване, до побеляване, но не е необходимо сместа да пада като панделка. Прибавят се настърганата лимонова кора, зехтинът/олиото, пресятото брашно с бакпулвера и щипката сол.

Готовото тесто се изсипва във формата, отгоре се разхвърлят почистените ябълки на кубчета.

Залива се с крем и отгоре се разпределят лъжиците сметана.

Пече се на 160 градуса за около 50 -55 минути.

Оставя се да се охлади добро време в самата форма и след това се освобождава от ринга.

Източник: cucinaamoconChicca

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар