Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Огретен»Огретен с хрупкава коричка

Огретен с хрупкава коричка

20/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Опитахме този огретен и настояваме вече всички огретени да са с хрупкава коричка"

Необходими Продукти

  • картофи - 2 средни, сварени
  • карфиол - 1 малка глава
  • майонеза - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • заливка
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • топено сирене - 2 триъгълничета
  • колбас - 100 г варено - пушен
  • копър - 3 стръка
  • сол - на вкус
  • кашкавал - 60 г за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се накъсва на малки розички и се бланшира във вряла подсолена вода за 3 минути и се отцежда. Картофите се обелват, нарязват се кубчета и също се сваряват и отцеждат.

В намаслена тавичка, 24 см, се смесват сварените картофи, карфиол и майонеза. Овкусява се със сол и черен пипер, разбърква се. Отгоре се разпределят малки парчета топено сирене и колбас.

Приготвя се заливка от разбити яйца, прясно мляко, сол на вкус, черен пипер, нарязан ситно копър и заливаме огретена.

Печем в загрята фурна на 180 градуса около 25-30 минути да стегне, изваждаме тавата и поръсваме с настърган кашкавал.

Връща се във фурната да се запече само отгоре, докато добие хрупкава коричка.

След тази вкусна импровизация на огретена, карфиолът вече ми е любим! Разкошно се получи!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: