Задушени зеленчуци яхния

Виктория ГеоргиеваВиктория Георгиева
Мастър Шеф
297
2k
689
602
21/10/2019
"Представяме си как топим с хлебчето и ни става едно такова хубаво на душата"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 420
  • Преглеждания за месеца119
  • Преглеждания за седмицата33
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите и морковите се обелват и измиват. Нарязват се на малки кубчета. Лукът се почиства и нарязва на полумесеци.

Чушките се измиват и се почистват от семките. Нарязват се на квадрати.

В дълбок тиган с капак се слага олио да загрее. Добавя се лукът с малко захар, да се запържи. Добавя се доматеният сок.

Добавят се чушките, картофите и морковите. Добавят се грахът и бамята. Разбърква се.

Похлупва се с капака, за да се задушат добре всички зеленчуци.

Задушените зеленчуци се разбъркват периодично. Овкусява се със сол и пипер. Разбърква се.

Задушава се до омекване на всички зеленчуци. Магданозът се измива и нарязва на ситно.

Зеленчуковата яхния се сервира поръсена с малко магданоз.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар